Дослідницька служба
Верховної Ради України

Конференції, семінари, круглі столи, організовані Інститутом

24 березня 2021, 19:06

 Заходи, організовані Інститутом законодавства Верховної Ради України у 2021 р.

  - 21 липня 2021 року у дистанційному режимі відбулася зустріч співробітників Інституту законодавства Верховної Ради України із представниками Люблінського університету імені Марії Кюрі-Склодовської щодо налагодження співробітництва. 


- 20 липня 2021 року за ініціативою Інституту законодавства Верховної Ради України та Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, а також Координатора проектів ОБСЄ в Україні відбулося експертне обговорення «Законодавче забезпечення реінтеграції тимчасово окупованих територій».


  - 5 липня2021рокуІнститут законодавства Верховної Ради України, разом із Проєктом ЄС-ПРООН з парламентської реформи, проєктом ПРООН «Посилення ролі жінок у політиці та прийнятті рішень на місцевому рівні» та за участі всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, провів вступний онлайн-вебінар навчальної програми підвищення професійної кваліфікації «Парламентаризм. Місцеве самоврядування та децентралізація».


- 25 червня 2021 року з нагоди відзначення 25-річчя Основного Закону держави в Інституті законодавства Верховної Ради України відбулася науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку конституціоналізму в Україні», присвячена актуальним питанням конституційних перетворень у нашій країні. 


- 8 червня 2021 року за участі Першого заступника Голови Верховної Ради України, академіка НАПрН України Руслана Стефанчука розпочалися заняття в Українській школі законотворчості Інституту законодавства Верховної Ради України.


- 11 травня2021року в Інституті законодавства Верховної Ради України, у співпраці з Делегацією Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні, розпочався навчальний курс із міжнародного гуманітарного права, який проводиться п’ятий рік поспіль.


- 27 квітня 2021 року Інститут законодавства Верховної Ради України презентував спільне з Комітетом з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин науково-практичне видання «Досвід врегулювання збройних конфліктів: міжнародно-правові документи і коментарі».


     - 8 квітня 2021 року за участі Першого заступника Голови Верховної Ради України, академіка НАПрН України Руслана Стефанчука Інститут законодавства Верховної Ради України провів науково-експертне обговорення проекту закону «Про місцевий референдум».


- 5 квітня 2021 року в Інституті законодавства Верховної Ради України відбулося науково-експертне обговорення стану правового регулювання системи судоустрою, передумов «перезапуску» інститутів судової влади, міжнародного досвіду її організації, формування ІТ-інструментів у здійсненні правосуддя, ролі громадянського суспільства у реформуванні національної судової системи.


- 19 березня2021 року в Інституті законодавства Верховної Ради України в рамках заходів, спрямованих на подальший розвиток законодавчого забезпечення реального сектору економіки, проведено круглий стіл з обговорення питань удосконалення правового регулювання ринкових відносин в Україні.


- 19 березня 2021 року підписано Угоду про співробітництво між Інститутом законодавства Верховної Ради України та Національною Академією Авіації ЗАТ «Азербайджан Хава Йоллари».


- 18 березня 2021 року в Інституті законодавства Верховної Ради України відбулося експертне обговорення «Правове забезпечення європейської інтеграції України: тенденції та перспективи». Увага учасників була зосереджена на стані наближення українського законодавства до європейських стандартів згідно з Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.


- 25 лютого 2021 року Інститутом законодавства Верховної Ради України проведено науково-експертне обговорення на тему «Робота в умовах дистанційного режиму: проблеми правового регулювання», увага учасників якого була зосереджена на нетипових формах зайнятості, особливостях правового регулювання дистанційної роботи та статусу дистанційних працівників.


- 15 лютого 2021 року в Інституті законодавства Верховної Ради України проведено круглий стіл «Досвід державо- і правотворення в Україні в 1917–1921 роках та виклики сьогодення».


- 2 лютого 2021 року на запрошення Програми USAID RADA відбулася Презентація Інституту законодавства Верховної Ради України для інтернів та стипендіатів Інформаційно-дослідницького центру при Верховній Раді України. 




Заходи, організовані Інститутом законодавства Верховної Ради України у 2020 р.


Заходи, організовані Інститутом законодавства Верховної Ради України у 2019 р.


 

Заходи, організовані Інститутом законодавства Верховної Ради України у 2018 р.



Заходи, організовані Інститутом законодавства Верховної Ради України у 2017 р



Заходи, організовані Інститутом законодавства Верховної Ради України у 2016 р.