Дослідницька служба
Верховної Ради України

10 лютого 2021 року під керівництвом Голови парламентського Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитра Лубінця відбулося чергове засідання Робочої групи з розробки нової редакції Закону України «Про національні меншини в Україні».

Інститут законодавства Верховної Ради України
10 лютого 2021, 15:46

    Від Інституту законодавства Верховної Ради України у заході взяли участь члени Робочої групи – головний науковий співробітник Борис Бабін, заступник завідувача відділу Тарас Скомороха та завідувач сектору Юрій Данилюк.
    Метою заходу було обговорення другого-п’ятого розділів законопроекту. Особливо жваві дискусії точилися навколо питань використання мов національних меншин та права на освіту мовами національних меншин.
Борис Бабін у своєму виступі зупинився на питанні підготовки кадрів для навчання мовою національних меншин та звернув увагу на потребу врахування відповідних норм Європейської хартії регіональних мов або мов меншин.