Дослідницька служба
Верховної Ради України

25 лютого 2021 року відбулася онлайн-зустріч народних депутатів України, їхніх помічників-консультантів та співробітників Апарату Верховної Ради України з Директором Дослідницької служби Бундестагу (ФРН) доктором Гвідо Хайненом.

Інститут законодавства Верховної Ради України
25 лютого 2021, 11:36

   Учасники ознайомилися з особливостями роботи й основними функціями Дослідницької служби Бундестагу.
   Від Інституту законодавства Верховної Ради України у зустрічі взяли участь виконувач обов’язків директора, член-кореспондент НАН України Євген Бершеда, завідувач науково-організаційного відділу Іван Мищак і завідувачка відділу теорії та практики законотворчої діяльності Ірина Костицька.
   Виконувач обов’язків директора Інституту, член-кореспондент НАН України Євген Бершеда у своєму виступі-питанні відзначив схожість функцій Інституту законодавства з Дослідницькою службою Бундестагу та залучення Інституту до планування законодавчої діяльності Верховної Ради України. Водночас він поцікавився, чи долучена Дослідницька служба Бундестагу до такого планування та експертизи законопроектів.
   Відбувся обмін досвідом у процесі обговорення специфіки діяльності дослідницьких підрозділів парламентів ФРН та України.
   Організатором зустрічі виступила Програма USAID RADA.