Дослідницька служба
Верховної Ради України

9 березня 2021 року відбулася онлайн-зустріч народних депутатів України, їхніх помічників-консультантів та співробітників Апарату Верховної Ради України з представниками Дослідницької служби Парламенту Канади, у ході якої відбулося ознайомлення з особливостями її роботи та основними функціями.

Інститут законодавства Верховної Ради України
10 березня 2021, 15:01

   Від Інституту законодавства Верховної Ради України у зустрічі взяли участь в. о. директора, член-кореспондент НАН України Євген Бершеда і завідувачка відділу теорії та практики законотворчої діяльності Ірина Костицька.
   У своєму виступі-питанні Євген Бершеда відзначив схожість змісту та завдань діяльності Інституту законодавства та Дослідницької служби Парламенту Канади, залученість обох структур до професійної підготовки парламентських стейкхолдерів. Керівник Інституту законодавства поставив питання щодо джерел фінансування Дослідницької служби Парламенту Канади, акцентуючи увагу на тому, що фінансування Інституту законодавства з державного бюджету України та безпосереднє підпорядкування Голові Верховної Ради України забезпечує неупередженість у його діяльності.    
   Під час зустрічі досягнуто попередньої домовленості щодо продовження співпраці між Інститутом законодавства та Дослідницькою службою Парламенту Канади – обміну досвідом та навчальними програмами, зокрема стосовно проведення тренінгів для новообраних парламентарів.
   Організатором зустрічі виступила Програма USAID RADA.