Дослідницька служба
Верховної Ради України

Обговорення кращих практик контрольних функцій європейських парламентів за методикою постзаконодавчого контролю

Дослідницька служба Верховної Ради України
28 травня 2024, 09:10

Заступник завідувача відділу з питань гуманітарної та соціальної політики Дослідницької служби Верховної Ради України Ірина Гуменюк взяла участь в обговоренні результатів дослідження кращих практик контрольних функцій європейських парламентів за методикою постзаконодавчого контролю за підсумками ознайомчого візиту делегації Апарату Верховної Ради України, Дослідницької служби Верховної Ради України та Секретаріату Кабінету Міністрів України до Національної Асамблеї та Сенату Франції.

Учасники заходу ділилися інформацією та знаннями про законодавчі засади постзаконодавчого контролю, який здійснюється двома палатами парламенту Франції, контролю впровадження законів та оцінки їх впливу на суспільні відносини, процедури здійснення постійного бюджетного контролю, механізмів взаємодії парламенту та уряду під час проведення постзаконодавчого контролю тощо.

Відбувся обмін думками стосовно того, що є цінного в досвіді французького парламенту, як його можна адаптувати та застосувати на практиці здійснення Верховною Радою України правового моніторингу.

Робоча зустрічі організована Вестмінстерською фундацією за демократію за підтримки Програми USAID «РАДА: наступне покоління».