Дослідницька служба
Верховної Ради України

Інформаційна довідка щодо вдосконалення статусу осіб, зниклих безвісти за особливих обставин та створення умов функціонування Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

Дослідницька служба Верховної Ради України
05 квітня 2024, 17:33

Анотація. Інформаційна довідка містить результати аналізу проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення правового статусу осіб, зниклих безвісти за особливих обставин та створення умов функціонування Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин» (реєстр. № 10442 від 29.01.2024 р.). Акцентовано увагу на положеннях законопроекту, якими пропонуються зміни до порядку набуття особами статусу зниклих безвісти за особливих обставин. Проаналізовано зміст новацій, у тому числі щодо оновлення порядку ведення Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Ключові слова: правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин; припинення правового статусу осіб, зниклих безвісти за особливих обставин; скасування правового статусу осіб, зниклих безвісти за особливих обставин; Уповноважений з прав осіб, зниклих безвісти за особливих обставин; Єдиний реєстр осіб, зниклих безвісти за особливих обставин; база первинних даних.

03/2024