Дослідницька служба
Верховної Ради України

Інформаційна довідка з питань удосконалення законодавства щодо порядку здійснення судового розгляду справ про пенсійні та інші соціальні виплати

Дослідницька служба Верховної Ради України
27 травня 2024, 16:24

Анотація. В Інформаційній довідці викладено аналіз законодавчих пропозицій щодо удосконалення порядку здійснення судового розгляду справ незначної складності про пенсійні та інші соціальні виплати, а також типових адміністративних справ. Проаналізовано положення законопроектів «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення розгляду справ незначної складності про пенсійні та інші соціальні виплати, а також типових адміністративних справ» (реєстр. № 11170 від 12.04.2024) і альтернативного законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення розгляду справ незначної складності про пенсійні та інші соціальні виплати, а також типових адміністративних справ» (реєстр. № 11170-1 від 18.04.2024).

Ключові слова: право на судовий захист, соціальні та пенсійні виплати, типові адміністративні справи, спрощене позовне впровадження, процесуальні строки.

04/2024