Дослідницька служба
Верховної Ради України

Інформаційна довідка щодо вдосконалення правового регулювання відчуження земельної ділянки, інших об’єктів нерухомого майна, що на ній розміщені, з мотивів суспільної необхідності для будівництва автомобільних доріг загального користування державного значення, мостів, естакад та об’єктів, необхідних для їх експлуатації, у контексті положень проекту Закону (реєстр. № 6422 від 10.12.2021 р.)

Дослідницька служба Верховної Ради України
27 травня 2024, 16:25

Анотація. В інформаційній довідці досліджено питання необхідності удосконалення законодавства щодо вироблення спрощеного механізму вилучення та викупу земельних ділянок для розвитку транспортної інфраструктури, передачі земель у концесію для будівництва автомобільних доріг й оформлення підприємствам та організаціям транспорту земельних ділянок у користування у контексті проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності» (реєстр. № 6422 від 10.12.2021 р.).

Ключові слова: право власності на землю; примусове відчуження земельних ділянок з мотивів суспільної необхідності; будівництво автомобільних доріг загального користування державного значення, мостів, естакад та об’єктів, необхідних для їх експлуатації; об'єкти нерухомого майна.

04/2024