Дослідницька служба
Верховної Ради України

Поглиблення взаєморозуміння з освітніми установами Італійської Республіки

Дослідницька служба Верховної Ради України
04 жовтня 2024, 10:00

2 жовтня делегація Дослідницької служби Верховної Ради України в рамках навчального візиту до партнерських організацій Італійської Республіки провела зустріч із керівництвом Інституту Європейського Університету (European University Institute, EUI) у Флоренції, під час якої обговорили можливості залучення фахівців освітньої установи до проведення тренінгів Дослідницької служби з питань гармонізації національного законодавства до acquis ЄС.

3 жовтня відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Дослідницькою службою Верховної Ради України та юридичним факультетом Університету Генуї, яким передбачено налагодження співробітництва в галузях, що становлять взаємний інтерес, організація спільних заходів, пов’язаних зі створенням освітніх і наукових програм, проведенням стажування тощо.

У рамках підписання Меморандуму про взаєморозуміння в Університеті Генуї відбувся круглий стіл «Законотворчість та верховенство права. Конституційні виклики й можливості для України в процесі вступу до ЄС» за участі представників Дослідницької служби.