Інформаційна довідка щодо нарахування та сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на територіях, для яких не визначена дата припинення можливості бойових дій

Опубліковано 26 січня 2024, о 11:46

 Дослідницька служба Верховної Ради України 

Анотація. В інформаційній довідці проаналізовано положення Податкового кодексу України стосовно порядку та умов звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на територіях, для яких не визначена дата припинення можливості бойових дій. Визначено, що до екологічного податку застосовується право не нараховувати і не сплачувати його на всіх територіях, включених до Переліку територій, на яких ведуться (велися) активні бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією (наказ Мінреінтеграції від 22 грудня 2022 р. № 309), а щодо плати за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, – податки не нараховується та не сплачується за об’єкти, що розташовані на територіях активних бойових дій або на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях України.

Ключові слова: екологічний податок, плата за землю, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, території активних бойових дій, території тимчасово окупованих Російською Федерацією території України, території можливих бойових дій.

12/2023

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку