Аналітична записка з питань порівняльного законодавства щодо медичної освіти на всіх етапах навчання – від медичного коледжу, навчання в університеті, інтернатурі, резидентурі – до безперервного професійного розвитку в європейських країнах та США

Опубліковано 27 січня 2023, о 19:08

 Дослідницька служба Верховної Ради України 

Анотація. В аналітичній записці надано порівняльний аналіз законодавства щодо медичної освіти на всіх етапах навчання – від медичного коледжу, навчання в університеті, інтернатурі, резидентурі – до безперервного професійного розвитку в європейських країнах і США. У межах дослідження проаналізовано законодавство України та семи європейських держав: Франції, Великої Британії, Польщі, Чехії, Німеччини, Іспанії, Швейцарії, а також США. Встановлено, що кожній державі при здобутті медичної професії притаманні свої особливості: вступні іспити, вступні етапи, спеціальні вимоги тощо. Медична освіта є невід’ємною складовою загальної системи професійної освіти, включає як сучасні тенденції, так і вікові традиції.

Ключові слова: медична освіта, навчання, медичний коледж, університет, інтернатура, резидентура, безперервний професійний розвиток.

12/2022

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку