Аналітична записка з питань порівняльного законодавства щодо формування державної політики у сфері соціального захисту ветеранів та членів їхніх сімей з урахуванням досвіду законодавчого регулювання соціальної підтримки ветеранів у США, Державі Ізраїль, Великій Британії, Канаді та Республіці Хорватія

Опубліковано 07 серпня 2023, о 17:51

 Дослідницька служба Верховної Ради України 

Анотація. Парламентське дослідження присвячене концептуальним питанням формування засад нової ветеранської політики України та напрямам оновлення законодавства, яке забезпечуватиме її реалізацію. Увагу акцентовано на досвіді законодавчого регулювання заходів соціальної підтримки ветеранів та членів їхніх сімей у США, Державі Ізраїлі, Великій Британії, Канаді та Республіці Хорватія. Досліджено основні соціальні гарантії, види житлових пільг, особливості надання медичних послуг та психологічної допомоги ветеранам війни. Виокремлено систему заходів адаптації ветеранів до цивільного життя.

Ключові слова: державна ветеранська політика, ветеран війни, система соціального захисту, реабілітація, заходи адаптації військовослужбовців до цивільного життя.

07/2023

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку