Інформаційна довідка щодо систем підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації вихователів закладів дошкільної освіти, їхніх фінансових і соціальних гарантій

Опубліковано 26 січня 2023, о 14:50

 Дослідницька служба Верховної Ради України 

Анотацiя. На основі аналізу зарубіжного досвіду організації та функціонування закладів дошкільної освіти, фінансових і соціальних гарантій вихователів дошкільних установ висвітлені питання законодавчого регулювання педагогічного навантаження вихователів, їхнього матеріально-фінансового забезпечення, соціальних гарантій у країнах Європи та Канаді. Проведено порівняльний аналіз систем підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації вихователів закладів дошкільної освіти. Виявлено низку загальних тенденцій і закономірностей, що базуються на засадах практичної орієнтації, динамічності освітнього процесу, системності, наступності підготовки, варіативності впливу (використання відмінних форм і методів педагогічного впливу).

Ключові слова: заклади дошкільної освіти, педагогічне навантаження вихователів, фінансові й соціальні гарантії вихователів.

11/2022

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку