Інформаційна довідка про щодо модернізації системи професійної освіти та навчання у контексті реалізації Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування національної системи кваліфікацій»

Опубліковано 30 червня 2023, о 16:17

 Дослідницька служба Верховної Ради України 

Анотація. Інформаційну довідку присвячено аналізу стану реалізації норм Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування національної системи кваліфікацій» № 2179-ІХ від 1 квітня 2022 року. Акцентовано увагу на передумовах оновлення законодавства про професійні кваліфікації, професійні стандарти, стандарти професійної освіти та забезпечення їх наближення до Європейської рамки кваліфікацій для навчання упродовж життя. Проаналізовано основні новації Закону та їх значення у регулюванні трудових відносин. Визначено окремі проблемні аспекти порядку запровадження професійних стандартів.

Ключові слова: професійна кваліфікація, часткова професійна кваліфікація, професійний стандарт, формальне та неформальне навчання, кваліфікаційні центри.

05/2023

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку