Інформаційна довідка щодо проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посилення захисту прав і свобод людини і громадянина під час примусового виконання рішень» (реєстр. № 10389 від 03.01.2024 р.)

Опубліковано 22 лютого 2024, о 17:50

 Дослідницька служба Верховної Ради України 

Анотація. Інформаційна довідка присвячена питанням удосконалення чинного законодавства з питань примусового виконання судових рішень, пов’язаних із виконанням Україною міжнародних зобов’язань перед Радою Європи в частині належного та своєчасного виконання рішень Європейського суду з прав людини, а також забезпечення права громадян, які є боржниками у виконавчому провадженні, на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім’ї у контексті проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посилення захисту прав і свобод  людини і громадянина під час примусового виконання рішень» (реєстр. № 10389 від 03.01.2024 р.).

Ключові слова: рішення Європейського суду з прав людини, виконавчий документ, стать боржника – фізичної особи, виконання судових рішень за участю дитини.

01/2024

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку