Аналітична записка з питань порівняльного законодавства на предмет відповідності положень законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення розгортання високошвидкісних мереж електронних комунікацій при відбудові населених пунктів та адаптації законодавства до вимог Директиви ЄС 2014/61» до законодавства ЄС

Опубліковано 12 червня 2023, о 17:18

 Дослідницька служба Верховної Ради України 

Анотація. Викладено результати аналізу законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення розгортання високошвидкісних мереж електронних комунікацій при відбудові населених пунктів та адаптації законодавства до вимог Директиви ЄС 2014/61» на предмет відповідності законодавству ЄС в означеній сфері. Проаналізовано нормативно-правові акти ЄС, що стосуються питань стимулювання розвитку відкритої й конкурентоспроможної інфраструктури високошвидкісного Інтернету та пов’язаних із нею послуг у межах створення Єдиного цифрового ринку ЄС, заснованого на високошвидкісному Інтернеті та сумісних програмах.

Ключові слова: високошвидкісний Інтернет, Єдиний цифровий ринок, електронні комунікації, покоління мобільних мереж (4G, 5G), широкосмуговий доступ до мережі Інтернет.

05/2023

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку