Аналітична записка з питань порівняльного законодавства щодо оцінки положень законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих положень законодавства у сфері електронних комунікацій» (реєстр. № 9463 від 06.07.2023 р.) на відповідність законодавству ЄС

Опубліковано 01 вересня 2023, о 11:24

 Дослідницька служба Верховної Ради України 

Анотація. Викладено результати аналізу положень законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих положень законодавства у сфері електронних комунікацій» (реєстр. № 9463 від 06.07.2023 р.) на відповідність законодавству ЄС. Проаналізовано нормативно-правові акти ЄС, що стосуються питань: удосконалення діяльності національних регуляторних органів і постачальників у сфері електронних комунікацій та радіочастотного спектру; розвитку відкритої, недискримінаційної та конкурентоспроможної інфраструктури доступу до мережі Інтернет та пов’язаних із нею послуг у межах створення єдиного цифрового ринку ЄС, заснованого на високошвидкісному Інтернеті та сумісних програмах. Приділено увагу окремим аспектам узгодженості положень законопроекту з нормами національного законодавства.

Ключові слова: єдиний цифровий ринок, електронні комунікації, електронна комунікаційна послуга, національний роумінг, радіочастотний спектр, трафік.

08/2023

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку