Аналітична записка з питань порівняльного законодавства щодо використання в навчальному процесі електронної форми підручника в державах-членах Європейського Союзу

Опубліковано 12 лютого 2024, о 15:45

 Дослідницька служба Верховної Ради України 

Анотація. В аналітичній записці викладено результати дослідження законодавства держав-членів Європейського Союзу: Польщі, Хорватії, Естонії, Латвії, Угорщини, Італії, Іспанії з питань використання у навчальному процесі електронної форми підручника. Окрему увагу приділено особливостям законодавчого регулювання запровадження та використання електронних підручників у навчальному процесі. Здійснено аналіз базових законів щодо вимог до підручників в електронній (цифровій) формі. Досліджено зміст положень законів, що регламентують безоплатність використання електронної форми підручників. Акцентовано увагу на окремих положеннях підзаконних нормативно-правових актів, якими деталізуються концептуальні положення законів щодо електронної форми підручників і вимог, яким мають відповідати такі підручники.

Ключові слова: електронна форма підручника, вимоги до електронної форми підручника, змішана форма підручника, цифрова форма підручника, друкована форма підручника.

01/2024

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку