Парламентське дослідження щодо реформування законодавства з питань захисту довкілля та зміни клімату під час переговорного процесу про вступ України до Європейського Союзу

Опубліковано 27 травня 2024, о 15:18

 Дослідницька служба Верховної Ради України 

Анотація. Парламентське дослідження присвячено  необхідним крокам щодо реформування національного законодавства з питань захисту довкілля та зміни клімату в контексті євроінтеграційних процесів. Здійснено аналіз  узгодженості планування розробки й затвердження законодавчих ініціатив у сфері довкілля та зміни клімату Урядом та Верховною Радою України на 2024 рік, а також їх відповідність виконанню завдань, визначених у Звіті Єврокомісії щодо України 2023 року. У дослідженні наведені рекомендації Єврокомісії та європейський досвід щодо впровадження ефективної екологічної політики, підходи окремих держав-членів ЄС (Австрії, Фінляндії, Польщі) до транспозиції актів ЄС у національне законодавство.

Ключові слова:  захист довкілля, кліматична політика, управління відходами, відходи будівництва і знесення, екологічне оподаткування, вирубка лісів.

04/2024

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку