Інформаційна довідка щодо проектів законів України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України та інших законодавчих актів України щодо посилення гарантій захисту прав жінок при визначенні виду і розміру кримінальної відповідальності» (реєстр. № 11230 від 01.05.2024); «Про внесення змін до Кримінального кодексу України та інших законодавчих актів України щодо гуманізації порядку притягнення жінок до кримінальної відповідальності» (реєстр. № 11230-1 від 13.05.2024)

Опубліковано 20 червня 2024, о 11:55

 Дослідницька служба Верховної Ради України 

Анотація. В Інформаційній довідці аналізуються законопроекти, метою яких є гуманізація підстав призначення покарання у виді довічного позбавлення волі жінкам та визнання недискримінаційними діями встановлення різних видів та розмірів кримінальних покарань шляхом внесення змін до статті 64 Кримінального кодексу України, законів України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні».

Ключові слова: кримінальна відповідальність, кримінальне покарання, довічне позбавлення волі, кримінальна відповідальність жінок, дискримінація.

05/2024

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку