Інформаційна довідка щодо проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо фінансового забезпечення діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України» (реєстр. № 11254 від 13.05.2024)

Опубліковано 03 липня 2024, о 13:04

 Дослідницька служба Верховної Ради України 

Анотація. В інформаційній довідці аналізуються положення проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо фінансового забезпечення діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України» (реєстр. № 11254 від 13.05.2024); розглядається відповідність законопроекту вимогам Закону України «Про судоустрій і статусу суддів», а також положенням Бюджетного кодексу України і Закону України «Про державний бюджет України». За результатами аналізу встановлюються ризики, які в подальшому можуть перешкоджати належній реалізації законопроекту під час правозастосовної діяльності та досягненню проголошеної в ньому мети.

Ключові слова: Вища кваліфікаційна комісія суддів України, статус головного розпорядника коштів Державного бюджету України, видатки з Державного бюджету України.

06/2024

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку