Українська школа законотворчості Інституту законодавства Верховної Ради України заснована у 2004 році (діє на підставі ліцензії Міністерства освіти України) та є єдиним у нашій державі освітньо-навчальним центром, що здійснює забезпечення безперервного професійного розвитку у сфері законотворчої діяльності.

За п’ятнадцятирічний період спостерігається зростання інтересу до діяльності Школи, свідченням чого є тенденція до збільшення числа слухачів. Усталену цільову аудиторію складають народні депутати України, їхні помічники-консультанти, працівники секретаріатів комітетів, депутатських фракцій та груп Верховної Ради України. Понад 1600 слухачів вже підвищили свою кваліфікацію в Українській школі законотворчості.

Одним із важливих чинників її популярності є унікальність розроблених навчальних програм, які постійно вдосконалюються з урахуванням сучасних тенденцій розвитку держави та потреб слухацької аудиторії, а застосування сучасних інтерактивних методик сприяє ефективному засвоєнню отриманих знань.

Навчання проводиться за програмою «Законотворча діяльність» та магістерською програмою «Європейське парламентське право».

Підставою для зарахування на навчання у Школі є звернення керівників комітетів, фракцій та груп парламенту, народних депутатів України. Інститут законодавства жодним чином не впливає на прийняття рішень стосовно зарахування для проходження навчання. Надання освітніх послуг здійснюється на безоплатній основі, а випускникам видається свідоцтво про підвищення кваліфікації державного зразка.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Українська школа законотворчості”