Дослідницька служба
Верховної Ради України

Інформаційна довідка щодо проекту Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо удосконалення порядку ідентифікації осіб, які притягаються до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху чи безпеки на автомобільному транспорті, зафіксовані в автоматичному режимі» (реєстр. № 11023 від 19.02.2024 р.)

Дослідницька служба Верховної Ради України
15 квітня 2024, 14:19

Анотація. В Інформаційній довідці розглядаються відповідність законопроекту вимогам Конституції України, основоположним засадам правотворчої діяльності та нормам чинного законодавства України у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та безпеки на автомобільному транспорті, встановлюються ризики, що у подальшому перешкоджатимуть належній реалізації законопроекту під час правозастосовної діяльності, досягненню проголошеній у ньому мети.

Ключові слова: адміністративні правопорушення, безпека дорожнього руху, безпека на автомобільному транспорті, фіксація, автоматичний режим, інспектор з паркування.

03/2024