Інформаційна довідка щодо проекту Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо удосконалення порядку ідентифікації осіб, які притягаються до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху чи безпеки на автомобільному транспорті, зафіксовані в автоматичному режимі» (реєстр. № 11023 від 19.02.2024 р.)

Опубліковано 15 квітня 2024, о 14:19

 Дослідницька служба Верховної Ради України 

Анотація. В Інформаційній довідці розглядаються відповідність законопроекту вимогам Конституції України, основоположним засадам правотворчої діяльності та нормам чинного законодавства України у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та безпеки на автомобільному транспорті, встановлюються ризики, що у подальшому перешкоджатимуть належній реалізації законопроекту під час правозастосовної діяльності, досягненню проголошеній у ньому мети.

Ключові слова: адміністративні правопорушення, безпека дорожнього руху, безпека на автомобільному транспорті, фіксація, автоматичний режим, інспектор з паркування.

03/2024

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку