Інформаційна довідка щодо практики законодавчого врегулювання питань встановлення працівникам (службовцям) органів місцевого самоврядування, які здійснюють реалізацію та адміністрування проектів (програм) міжнародної технічної допомоги, доплат до основної заробітної плати за рахунок коштів, передбачених на фінансування таких проектів (програм)

Опубліковано 13 грудня 2023, о 09:56

 Дослідницька служба Верховної Ради України 

Анотація. В інформаційній довідці здійснено аналіз практики законодавчого врегулювання питань встановлення службовцям органів місцевого самоврядування, які здійснюють реалізацію та адміністрування проектів (програм) міжнародної технічної допомоги, доплат до основної заробітної плати за рахунок коштів, передбачених на фінансування таких проектів (програм). З’ясовано, що в державах-членах Європейського Союзу питання встановлення таких доплат до заробітної плати для працівників органів місцевого самоврядування визначено національним законодавством у сфері партнерства і співробітництва. На прикладах таких держав, як Румунія, Болгарія, Польща, Литва, Латвія, Естонія розглянуто різні практики врегулювання означених питань.

Ключові слова: службовці органів місцевого самоврядування, реалізація та адміністрування, міжнародна технічна допомога, заробітна плата, доплата до заробітної плати, держави-члени Європейського Союзу, європейські фонди.

11/2023

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку