Аналітична записка з питань порівняльного законодавства у сфері локальної демократії в аспектах: існуючих форм локальної демократії та механізмів їх правового регулювання; обов’язковості ухвалення статутів територіальних громад у контексті законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та інших законодавчих актів України щодо народовладдя на рівні місцевого самоврядування» (реєстр. № 7283 від 13.04.2022 р.)

Опубліковано 10 липня 2023, о 10:48

 Дослідницька служба Верховної Ради України 

Анотація. В аналітичній записці досліджено існуючі форми локальної демократії та механізми їх правового регулювання в Україні й зарубіжних державах у порівняльному аспекті; питання ухвалення статутів територіальних громад у контексті законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та інших законодавчих актів України щодо народовладдя на рівні місцевого самоврядування» (реєстр. № 7283 від 13.04.2022). Проаналізовано досвід держав розвинутої демократії.

Ключові слова: локальна демократія, народовладдя, місцеве самоврядування, територіальна громада, статут територіальної громади.

06/2023

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку