Дослідницька служба
Верховної Ради України

16 - 17 травня 2017 р. Інститут законодавства Верховної Ради України взяв участь у традиційній презентації-виставці ресурсів організацій, що надають технічну, аналітичну та консультативну допомогу Верховній Раді України - "Інформаційний ярмарок - 2017".

26 травня 2017, 14:25

 

Інститут законодавства на «Інформаційному ярмарку – 2017»

 

16 – 17 травня 2017 р. Інститут законодавства Верховної Ради України взяв участь у традиційній презентації-виставці ресурсів організацій, що надають технічну, аналітичну та консультативну допомогу Верховній Раді України – «Інформаційний ярмарок – 2017».

«Інформаційний ярмарок – 2017» – це вже дев’ятий захід, який проводиться спільно з Апаратом Верховної Ради України в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво».

Відкриваючи захід, Голова Верховної Ради Андрій Парубій висловив вдячність громадським організаціям, завдяки яким було зроблено кроки в напрямку відкритості Парламенту та вдосконалення його роботи. Також вітальну промову виголосила Надзвичайний та Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович.

На ярмарку було презентовано доробок Інституту законодавства за останні три роки: збірки, видані за результатами реалізації дослідницько-прикладних проектів, науково-практичні посібники з актуальних питань парламентаризму й законотворчості, матеріали експертних висновків, семінарів, круглих столів з практичного законотворення, а також періодичне видання «Наукові записки Інституту законодавства Верховної Ради України», яке є фаховим у сфері права, економіки та державного управління.

Велике зацікавлення відвідувачів, у тому числі й Надзвичайного та Повноважного Посла США в Україні Марі Йованович, викликали видання Інституту із серії акти європейського права, зокрема «Акти європейського права з питань правоохоронної діяльності», «Європейські правові стандарти та їх імплементація в українське законодавство» тощо, які розкривають правові механізми регулювання різноманітних сфер суспільно-політичного й економічного життя та містять конкретні пропозиції щодо удосконалення національного законодавства та його адаптації до європейських стандартів.

Увага гостей була прикута і до збірки «Законодавство у сфері воєнної безпеки: виклики, проблеми, шляхи удосконалення», в якій висвітлено не лише загальні питання безпеки, але й комплекс конкретних заходів, у тому числі пов’язаних із забезпеченням прав людини, удосконаленням соціального захисту військовослужбовців та членів їхніх сімей, юридичною відповідальністю військовослужбовців та дотриманням правопорядку.