Дослідницька служба
Верховної Ради України

Путівник по aquis ЄС: реферативний огляд новоприйнятих актів за серпень 2023 року

Дослідницька служба Верховної Ради України
02 жовтня 2023, 16:24

ПУТІВНИК ПО AQUIS ЄС:

реферативний огляд новоприйнятих актів

за серпень 2023 року*

Путівник по aquis ЄС містить оперативну систематизовану інформацію щодо прийнятих законодавчих і незаконодавчих актів ЄС, ілюструє тенденції розвитку aquis та актуальні питання для держав-членів ЄС.

У першому розділі Путівника наведено реферативні огляди актів, опублікованих у серпні 2023 року, які присвячені врегулюванню відносин у сферах:

– сільського господарства;

– права на заснування та свободи надавати послуги;

– конкуренції;

–захисту довкілля, прав споживачів та охорони здоров’я.

До другого розділу Путівника увійшли акти, прийняті ЄС щодо України в зазначений період. Це акти про солідарність з Україною в питаннях забезпечення її територіальної цілісності, суверенітету та незалежності, а також врегулювання окремих аспектів виконання Україною Угоди про асоціацію між Європейським Союзом та Європейським співтовариством з атомної енергії та їх державами-членами, з одного боку, та Україною, з іншого боку.

 

Для ознайомлення з Путівником перейдіть за посиланням

https://padlet.com/rservvru/aquis-2023-ecq0fwx2vkaagj4d


 

*Цей документ підготовлений Дослідницькою службою Верховної Ради України як довідковий інформаційно-аналітичний матеріал. Інформація та позиції, викладені в документі, не є офіційною позицією Верховної Ради України, її органів або посадових осіб. Цей документ може бути цитований, відтворений та перекладений для некомерційних цілей за умови відповідного посилання на джерело.